Exit

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

*Minimaal MBO-4 met SKJ registratie

Wil je gezinnen waar meervoudige en complexe problemen zijn ondersteunen door middel van samenwerking, een oplossingsgerichte aanpak en empowerment? Dan is de post-hbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) iets voor jou.

Wat staat je te wachten?
Als IAG’er bied je binnen complexe opvoedingssituaties hulp aan gezinnen. Je handelt vanuit een metapositie naar alle betrokkenen, zoals de client zelf en betrokken hulporganisaties. Tijdens de post-hbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling combineer je de theorie hierover met de praktijk. Je werkt aan je persoonlijke professionele ontwikkeling en maakt opdrachten die je direct kunt toepassen in je werksituatie.
Tijdens de opleiding houd je een portfolio bij. Je sluit af met een eindassessment. Heb je de opleiding met een voldoende afgerond, dan ontvang je het IAG-opleiding van Stichting Post HBO Nederland (CPION).
Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding IAG. Jouw werkplek is ook jouw leeromgeving. Tijdens de opleiding werk je in ten minste twee gezinnen waar complexe of meervoudige problemen zijn en heb je in totaal dertig gezinscontacten. De contacten vinden in het gezin plaats.

Voor wie is deze opleiding?
Om de opleiding IAG te kunnen volgen, heb je een afgeronde bachelor nodig in het agogische werkveld. Heb jij een MBO- niveau 4 opleiding met SKJ registratie? Dan dien je eerst een toelatingsassessment te doen.
Tevens is het belangrijk dat je minimaal één jaar werkervaring als (ambulant) hulpverlener hebt in een relevante werkomgeving. En dat je vanuit je organisatie werkbegeleiding, coaching of supervisie ontvangt over de werkzaamheden in de gezinnen.

Lesdagen
Voorafgaand aan de start van de opleiding is er een startbijeenkomst op 26 januari 2024.
Lesdagen starten om 09:00 tot 17:00. Met uitzondering van de Voortgangsgesprekken en lesdag 12.
In onderstaande de data:
– 9 februari 2024 lesdag 1
– 1 maart 2024 lesdag 2
– 22 maart 2024 lesdag 3
– 12 april 2024 lesdag 4
– 10 mei 2024 lesdag 5
– 31 mei 2024 lesdag 6
– 21 juni 2024 lesdag 7
– 5 juli 2024 lesdag 8
– 23 augustus 2024 lesdag 9
– 13 september 2024 lesdag 10
– 4 oktober 2024 lesdag 11
– 1 november 2024 lesdag 12

Studielocatie in Tilburg en omgeving.

IAG- methodiek
Self werkt samen met NHL Stenden die deelnemer is in de landelijke participatiegroep van de IAG- methodiek, samen met 20 instellingen en 4 andere hogescholen. We zijn nauw verbonden aan de doorontwikkeling van de IAG- methodiek en participeren in het landelijke IAG platform Nederland.

Registratie
De opleiding wordt geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor 135,2 punten.

Ben jij enthousiast geworden over de IAG- opleiding?
Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?
Neem dan snel contact met ons door op onderstaande button te klikken!

Close
Go top