Exit

Regio Breda is binnen de zorgsector een mooie samenwerking rijker. Stichting Self en Pro6 sloegen vorig jaar de handen ineen en zetten maatwerk in bij hulpzoekende jongeren. Hoe ziet deze samenwerking eruit? Philip Greve (systeembegeleider en teamleider bij Self) en Cindy de Rijke (beleidsadviseur en accountmanager bij Pro6) vertellen je er meer over.

Om kinderen, jongeren en het gezin te ondersteunen bij behandeltrajecten gaan Self en Pro6 ervan uit dat je altijd het hele systeem betrekt bij de begeleiding en behandeling. Cindy: “De organisatie biedt verschillende trajecten aan. Ons team bestaat uit ambulant begeleiders, gezinsbehandelaren, systeemtherapeuten, psychologen, GZ-psychologen, orthopedagoog, schema-therapeut en EMDR-therapeut.  De kracht van Pro6 zit hem in de systematische aanpak. Wij pakken geen individuele hulpvragen op, maar betrekken altijd het gehele systeem erbij.” Self gelooft in een wereld waarin jongeren en volwassenen die zijn vastgelopen op maat gemaakte begeleiding krijgen om hun eigen doelen te bereiken. Philip: “De aanpak van Self kenmerkt zich door het out-of-the-box denken en handelen. Wij gaan voor persoonlijk, cliëntgerichte en efficiënte gedachtegang aanhouden.”

Zorgcontract bij de Gemeente Breda
Beide zorgorganisaties zijn actief in de zorgregio Breda en kwamen al snel met elkaar in contact. Philip: ‘Vanaf het moment dat gemeente Breda streefde naar minder contractpartners, maar juist meer stuurde op samenwerkingen tussen zorgaanbieders, hebben Self en Pro6 elkaar gevonden. Onze gezamenlijke visie op hulpverlening zorgde voor een goede klik: goede ambulante begeleiding, daar waar het kan en nodig is.”
Cindy: “Het liefst de mensen thuis helpen: dat is het motto!”
Philip: “Bij verschillende, complexe casussen pakt Self samen met Pro6 de ambulante begeleiding en systeembegeleiding op. Allebei de partijen hebben hun eigen expertise.”

Eén team, één taak
Naast de overlappende visie van beide zorgorganisatie is het bieden van maatwerk een onderdeel dat Self en Pro6 met elkaar verbindt. Cindy: “Ondanks de verschillen in werkzaamheden, vormen beide zorgorganisaties samen een sterk team. Wij willen voorkomen dat de zorgroute van cliënten stroperig verloopt en dat er lange wachtlijsten ontstaan.”
Philip: “Daarnaast werken Self en Pro6 samen in hetzelfde pand in Breda. Dit maakt de samenwerking nog aantrekkelijker en zorgt voor korte lijntjes. Op deze manier zijn we samen in staan om alle soorten hulpverlening aan te bieden: letterlijk onder één dak!”

Interesse in de aanpak van Philip en Cindy, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op.

Close
Go top