Exit

Self speelt rol bij betere man-vrouwverhouding onder Tilburgs zorgpersoneel

Zorgorganisatie Self onderstreept dat er meer mannen in de zorg nodig zijn, maar kiest kwaliteit boven gender. Lizzy Gevers, oud-judoka, kooivechter en zorgverlener, combineert haar ervaring in de zorg en de vechtsport in haar werk bij Self. Gevers: “Ik houd van de eerlijkheid en directheid van mannen.”

 

Het zorgteam van Self bestond tot voor kort uit alleen maar mannen, daar kiest het bedrijf bewust voor. Dat staat lijnrecht tegenover de verdeling van mannen en vrouwen in het totale werkveld. Lizzy gaat aan de slag binnen het all-male team. Hoe ziet zij haar rol binnen het team? Lizzy: “Ik ben door mijn ervaring als judoka en als kooivechter al gewend aan een mannenwereld. Mannen zijn direct, terwijl vrouwen juist subtieler zijn in wat ze bedoelen. Mannen zeggen waar het op staat en winden er geen doekjes om. Als je A zegt, is het ook A. Hard en eerlijk, maar wel rechtvaardig. Dat vind ik een prettige manier van samenwerken en dat is ook precies wat ik verwacht van het werk en mijn collega’s bij Self.”

Eerlijkheid in de zorg
Self staat voor openheid naar cliënten. Lizzy: “De eerlijkheid en aanpakmentaliteit van de mannen van Self zijn een goed fundament voor het werk in de zorg. Cliënten hebben vaak al een traject afgelegd waarin ze beloofd werd dat alles goed komt. De realiteit is vaak anders. De tijd van ‘gouden bergen beloven’ door zorgverleners aan cliënten is voorbij. Wat mij dan ook erg aanspreekt aan de visie van Self is dat cliënten niks wordt beloofd, maar dat ze er alles aan willen doen om stappen in de goede richting te zetten. Aan deze eerlijkheid is veel behoefte in de zorgwereld.”

Kick it your self
Later dit jaar wil Self starten met het project Kick it your self. Een initiatief waarbij gespecialiseerde trainers – door middel van kickbokstraining in kleine groepen – jongeren begeleiden die zijn uitgevallen binnen het onderwijs. Lizzy: “Ik vind dit een supertoffe doelgroep. Ik heb ervaring in het werk met ex-gedetineerden. Dit project is mij op het lijf geschreven!”

Ook aan de slag bij Self?
Ben jij enthousiast geworden door de visie op zorg van Self en zie jij jezelf meewerken in dit hands-on team? Self zoekt nog mannelijke zorgverleners ter aanvulling op het team.

Close
Go top