Exit

Het Regionaal Bureau Leren (RBL) is naast hoofdverwijzer één van de belangrijkste samenwerkingspartners van KICK. Als onderdeel van de teambuildingsdag maakte het team van het RBL kennis met de methode ‘sport als middel’ van KICK. Freek Verhulst (coördinator KICK) vertelt je over deze dag!

Het team van het RGB bestaat uit leerplichtambtenaren en trajectbegeleiders die jongeren aanmelden bij de sociale vaardigheidstraining van KICK. Freek: “KICK en het RBL zijn samen verantwoordelijk voor het begeleidingstraject: van netwerkgesprekken en terugstroom naar school tot nazorg.”

Ervaren door te doen
Freek: “Wat is nou een betere manier om de partij waarmee intensief wordt samengewerkt goed te leren kennen door zelf aan de sociale vaardigheidstraining mee te doen? Door deze ervaring krijgen RBL-medewerkers een beter inzicht in de methode die wij bij KICK toepassen. Daarnaast heeft onze training bij mogen dragen aan het blootleggen van groepsrollen binnen de teams van het RBL en het boosten van onze samenwerking.”

Sociale vaardigheidstraining
KICK hanteert een eigen statussysteem. Dit systeem is zo ingericht dat de drempel laag ligt om aan de trainingen van KICK mee te doen. Freek: “Naast uitdagingen zijn er voor alle jongeren groeimogelijkheden. Vanuit een vaste structuur wordt er vier dagen per week intensief met ze opgetrokken. Vanuit de relatieopbouw werken onze medewerkers samen met jongeren om (sociale) vaardigheden aan te leren. De aanpak is groepsgericht met sport als middel.”

De samenwerking van Self en KICK
In 2022 zijn KICK en Self een samenwerkingsverband gestart omdat ze elkaar vonden in dezelfde manier van denken en aanpak om op een laagdrempelige wijze tot gedragsverandering van jongeren te komen. Hier lees je er meer over!

Interesse in de aanpak van Self en KICK? Neem dan contact op via info@selfdoenwatwerkt.nl

Close
Go top