Exit

Het is een droom van elke jonge voetballer: spelen op het hoogste niveau van Nederland. Self’er Benjamin van Wanrooij heeft van de Eredivisie mogen proeven en stond met bekende internationale voetballers op het veld. Sinds kort scoort hij voor Self in de regio Breda. Wat zijn de raakvlakken tussen topsport en de zorg? En hoe heeft hij deze (gouden) wissel beleefd? In gesprek met Benjamin!

Al op jonge leeftijd stond de fanatieke Benjamin op het voetbalveld. Benjamin: “Als kind ben ik in de jeugdopleiding van NAC Breda terecht gekomen en mocht ik als 18-jarige mijn debuut maken in het eerste elftal. Vervolgens heb ik in Breda meer op de bank gezeten dan gespeeld en besloot ik mijn opleiding Marketing en Communicatie af te maken voordat ik in een nieuw voetbalavontuur wilde stappen. Via een maatschappelijk project binnen NAC – waar ik voetbalclinics gaf en werkte in het speciaal onderwijs – heb ik kennisgemaakt met de zorgsector.”

Topsport en zorgachtergrond in regio Breda
Benjamin heeft een groot netwerk in de regio Breda en Drimmelen waar Self sinds 2021 werkzaam is. Benjamin: “De zorgachtergrond die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd in de regio Breda en Drimmelen gaat zeker nog zijn vruchten afwerpen voor bepaalde projecten binnen Self. Ik vind het mooi om mensen te helpen en wil er graag voor de jongeren zijn. Dankzij mijn carrière als profvoetballer heb ik genoeg discipline en doorzettingsvermogen opgebouwd. Dit in combinatie met mijn motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat ik alles tot een goed einde wil brengen. Het stukje begeleiding – wat ik stiekem heb gemist in mijn tijd als profvoetballer – wil ik graag toepassen met de jongeren waarmee ik werk.”

Kennismaking met Self
De eerste kennismaking met Self ontstond door het contact met medestudent van de deeltijdopleiding Social Work en Self’er Jeffrey. Benjamin: “Ik werkte al een aantal jaar bij een zorg- en welzijnsorganisatie en werd benaderd door Jeffrey: of ik niet eens een keer wilde komende kletsen? Dat eerste gesprek en de werkwijze binnen Self gaven mij zo’n goed gevoel dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik houd ervan om in een organisatie met jongeren te werken waarbij ik eerst op een goede manier het contact kan maken om vanuit daar doelen te kunnen stellen.”

Ook de 1-op-1 sessies en relaxte werksfeer dragen bij dat Benjamin het (nu al) ontzettend naar zijn zin heeft. Benjamin: “ik ben een zeer rustig persoon en probeer dit over te brengen op de jongeren die ik begeleid. Belangrijk daarin is om tijdens de kennismaking gelijk goed te investeren in een relatie en vertrouwensband met iemand. Maar wat voor mij een goede band is, hoeft voor mijn klant niet altijd ook een goede band te zijn. Dit houd ik continu in mijn achterhoofd en probeer daar mijn eigen draai aan te geven.”

Interesse in de aanpak bij onze trainingen, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem dan contact op via info@selfdoenwatwerkt.nl.

Close
Go top