Exit

Orthopedagoog Elke de Vreeze helpt het team van Self verder te professionaliseren. Verbinding is de rode draad in haar werk. Wat is haar visie op zorg? Maak kennis met Self’er Elke!

Elke: “De visie die Self heeft op hulpverlening – doen wat werkt en loslaten wat niet werkt – ligt in lijn met mijn eigen visie op hulpverlening. Eerst connecten, dan correcten: dat vind ik mooi aan de werkwijze van Self. Menselijk contact staat voorop. Mijn werkwijze kenmerkt zich door verbinding te maken en vanuit daar verdere stappen te zetten. Ik denk regelmatig out of the box, omdat ik geloof dat connecten de basis van effectiviteit is.”

Carrièrepad
“Door de verschillende opleidingen die ik heb gevolgd en de ervaringen in mijn privéleven, heb ik een mooie rugzak met hulpmiddelen verzameld die mij helpen bij het op de juiste manier aansluiten op de hulpvraag van jongeren. Ik ben geïnteresseerd in verschillende systemen. Niet alleen in ouderschap, maar ook hoe je in verbinding met elkaar staat. Na ruim acht jaar als gedragswetenschapper bij jeugdzorgorganisatie Juzt ken ik de doelgroep van Self erg goed.”

Professionaliseren
Elke nam vorig jaar de beslissing om haar ultieme droom te volgen: een eigen praktijk openen in Breda-Prinsenbeek. Via orthopedagoog Radna van Empel (eigenaresse van Pro-Be in Berkel-Enschot) is Elke in contact gekomen met Self. “Self zocht mensen om het team te begeleiden: ik help de Self’ers als ambulante medewerkers te laten groeien in hun vak. Ook in dit werk staat verbinding centraal. Het team heeft een mooie basis gelegd voor de toekomst, nu pakken we samen door. Mooi dat ik daar als orthopedagoog een steentje aan mag bijdragen.”

Interesse in de aanpak van Elke, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op.

Close
Go top