Exit

Met de activiteiten van het project ‘Meer Dan Zorg’ focust Self niet alléén op het werken aan doelen van klanten, maar ook op de belevingswereld in totaal. Self’er Shaquille Martis (projectmedewerker van Meer Dan Zorg) vertelt je er graag meer over!

Shaquille is verantwoordelijk voor het organiseren en ontwikkelen van projecten in samenwerking met scholen – De Keyzer, VSO Parcours en Track013 – en andere organisaties, zoals R-Newt, Avondje Uit en Outrex Outdoor. Shaquille: “Het samenwerken met verschillende partijen spreekt mij erg aan. Met mijn passie voor sport organiseer ik graag vrijetijdsactiviteiten voor onze jongeren. Als ambulant hulpverlener is er vaak maar één contactmoment per week en dat is in sommige gevallen te weinig. Met ‘Meer Dan Zorg’ zoomen we in op de sociale omgeving van jongeren: we begeleiden ze ook in hun vrije tijd, vitaliteit en sociale activiteiten. Het uitgangspunt blijft ‘Self doen wat werkt’: dus is het belangrijk dat zij de regie houden op hun ontwikkeling en in hun eigen kracht komen te staan.”

Uitbreiden netwerk
Shaquille: “Collega Erik bouwt het netwerk van ketenpartners en interessante partijen op en ik maak gebruik van de connecties die hij aanreikt. Dit doen we o.a. via het Tilburgs Sportakkoord en Preventieakkoord, waar wij subsidies van hebben ontvangen. Ik onderzoek vervolgens welke mogelijkheden er zijn om samen te werken en hoe Self daar als zorgorganisatie aan kan bijdragen. Hierbij richt ik mij vooral op partijen die leuke activiteiten organiseren om deelname van jongeren te vergemakkelijken. Inmiddels hebben we al verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de teambuildingsdag van De Keyzer bij Outrex Outdoor. Tegelijkertijd zet ik de talenten en interesses van mijn collega’s op een rijtje, zodat er groepen kunnen worden gevormd voor het starten van een eigen project. Denk bijvoorbeeld aan het Urban Arts-project, waar onze creatieve collega’s Shalik en Cas bij zijn aangesloten. Urban Arts is als experiment begonnen, maar willen we op een meer structurele basis uit gaan voeren met diverse activiteiten. Er wordt gewerkt aan meer intensievere samenwerkingen en nieuwe project worden laagdrempelig opgestart. Momenteel focussen we op Tilburg, maar hebben we hebben de ambitie om ‘Meer Dan Zorg’ binnen Self breed uit te rollen.”

Self staat open voor een mooie nieuwe samenwerking. Wil je meer informatie over ‘Meer Dan Zorg’? Neem dan contact op via: info@selfdoenwatwerkt.nl

Close
Go top