Exit

Rob van Ras is als teamleider klantadvies bij Self de spin in het web. Zijn doel? Als zorgorganisatie duidelijk kunnen maken waar we bij Self voor staan én eerlijke verwachtingen naar klanten uitspreken. Hij vertelt je graag meer over zijn functie!

“Twaalf jaar geleden ben ik als fitnessinstructeur gestopt en is mijn carrière in de zorgwereld gestart. Mijn belangrijkste reden? Iets anders doen om mensen te kunnen helpen dan wat ik tot die tijd deed. Ik werd door iemand uitgenodigd om bij een grote zorgorganisatie mee te kijken. Het beeld dat ik van de zorg had, bleek ver af te staan van de realiteit. Het bleek een dynamische wereld, waarin veel gebeurde en geen dag hetzelfde was. Na flink wat jaren vond ik het tijd om mijn wereld te vergroten, die kans zag ik bij Self.”

Teamleider klantadviseur en meewerkend
Rob: “Bij mijn vorige job hield ik me vooral bezig met het ondersteunen en coachen van – en het sparren mét – mijn collega’s. Die taken zijn vergelijkbaar met mijn werk nu, als teamleider klantadviseur bij Self. Binnen deze functie ben ik meewerkend klantadviseur, waarbij ik intakes verzorg met klanten. Een groot voordeel: ik weet waar mijn team dagelijks mee te maken heeft. Deze gelijkwaardigheid zorgt ervoor dat we blijven sparren en uitdagingen samen aanpakken.”

Uithangbord
Rob richt zich ook op het ontwikkelen of opstarten van nieuwe, interessante en mooie samenwerkingen in het belang van klanten. Rob: “Hierdoor heb ik veel contact met gemeenten en andere zorgorganisaties. Samen met mijn directe collega-adviseurs zijn we het gezicht van Self. Een verantwoordelijkheid die ik met grote trots draag. Ik moet andere organisaties en klanten goed kunnen uitleggen wie we zijn en waar we we voor staan. Self op de kaart zetten – vanuit het principe: ‘self doen wat werkt’ – vind ik tof!”

Self in ontwikkeling
Self groeit door en ontwikkelt zich elke dag om de beste te zorg te kunnen blijven bieden voor klanten. Rob: “In mijn rol als teamleider, word ik betrokken om kritisch mee te kijken naar verschillende bedrijfsprocessen. Dat is een hele mooie uitdaging. Daarnaast sta ik er blanco in omdat ik pas net een paar maanden bij Self aan het werk ben. Ik stel vragen die een andere Self’er – die al langer bij Self werkt – misschien niet stelt. Daar heeft de organisatie veel baat bij.”

Interesse in de aanpak van Rob, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op!

Close
Go top