Exit

Self’er Arjen Francke tilt de nodige kilo’s tijdens het powerliften: zijn grote passie. Hij gebruikt zijn topsportmentaliteit ook binnen zijn werk als ambulant begeleider bij Self. Hoe pakt hij dat aan? Maak kennis met Arjen!

Powerliften
Arjen: “Powerliften ben ik op jonge leeftijd als hobby gestart, maar dat is al gauw uitgegroeid tot een serieuze bezigheid. Op mijn 17de nam ik deel aan mijn eerste wedstrijd en op mijn 18de stond ik voor het eerst op het NK voor junioren. De sfeer binnen deze sport spreekt mij heel erg aan: sportiviteit staat hoog in het vaandel. Er heerst een no-nonsense sfeer, vergelijkbaar met de cultuur bij Self.”

Kleine stappen = groot resultaat
Veel sporters passen hun sportmentaliteit ook toe in het normale leven. Arjen: “Bij powerliften wordt het grootste resultaat geboekt op lange termijn. Op een uitzondering na, tilt geen enkele sportman zomaar honderden kilo’s de lucht in. Je draait maar twee wedstrijden in een jaar. Daarin moet je jezelf niet af laten leiden door één slechte prestatie, anders kan het voelen alsof er een jaar voor niks is geweest. Je moet discipline opbrengen en elke keer kleine stappen zetten om op lange termijn een groot resultaat te boeken. Deze mentaliteit loopt parallel met mijn werk als ambulant begeleider met cliënten.

Sporten in het algemeen, maar powerliften in het bijzonder, leent zich er erg goed voor om in te zetten als middel om discipline bij te brengen. Bij andere sporten kun je vaak naar de tegenstander of de scheidsrechter wijzen wanneer je verliest. Bij powerliften heeft de prestatie van je tegenstander geen directe invloed op jouw prestatie en doe je een beroep op je eigen verantwoordelijkheid.”

Werken bij Self
Arjen: “De collegiale sfeer en de manier van werken spreken mij erg aan: niet lullen maar poetsen in een no-nonsense cultuur. Waarbij geldt: kleine stapjes, groot resultaat. We hebben als team de ‘doen wat werkt-aanpak’ volledig omarmd: we komen samen met cliënten in actie. Een schot in de roos voor mij!’

Interesse in de aanpak van Arjen, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op!

Close
Go top