Exit

‘Alleen met het zetten van kleine stappen behaal je een groot resultaat’

Het team van Self breidt uit: we willen onze nieuwe teamleden graag aan je voorstellen! Ervaren zorgspecialist Stefan Hoogedoorn biedt graag een luisterend oor en deelt de visie van Self: mensen zelfredzamer maken. Hoe gaat hij dat doen in zijn rol als begeleider bij zorgorganisatie Self?

Een andere focus
Wat zijn jouw verwachtingen van Self? Stefan: ‘Er voor iemand zijn die hulp nodig heeft: daar word ik echt vrolijk van. De visie van Self spreekt mij erg aan en is te vergelijken met de visie van begeleiden van 16 jaar geleden. Kom in actie en ga samen met de cliënt aan de slag. Niet lullen, maar poetsen. Wij willen de zorg die we leveren niet laten domineren door regels en kaders om subsidies voor elkaar te krijgen. Wij schijnen graag het licht op de positieve kant van de zorg en focussen op doeltreffende begeleiding. Daarnaast is bij veel organisaties de afstand tussen cliënt en begeleider te groot. Daarin maakt Self een hele andere keuze. Self zet in op koerswijzigingen in de zorgwereld op het gebied van begeleiding en kiest er niet voor om koste wat kost het tijdspad bewaken. Ik wil mijn begeleidingsexpertise en ervaring bij grotere zorginstellingen inzetten bij het groeiende Self.’

Van alle markten thuis
Stefan is 39 jaar oud, heeft twee dochters, rijdt graag motor en is al zestien jaar werkzaam binnen het zorgveld. Stefan: ‘Ik startte mijn carrière bij Cello, een organisatie met een dagbesteding voor jeugd en jongeren met lichte verstandelijke beperkingen. Daarna heb ik bij de reclassering gewerkt, maar ik kreeg niet het gevoel dat ik mensen goed kon begeleiden. Terwijl dat juist precies hetgeen is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Tijdens mijn werk bij het RIBW ben ik van begeleiding in woongroepen en ambulante zorg doorgegroeid naar het opstarten van een nieuw team in Tilburg Reeshof. In die tijd leerde ik mijn mannetje staan.

Daarnaast merkte ik dat het zetten van kleine stappen met cliënten vaak tot positieve resultaten leidde. In mijn werk als procescoördinator bij CZ wilde ik mijn praktijkervaring gebruiken om processen te verbeteren. Echter bleek ik meer iemand voor het werk in de praktijk en mistte ik het contact met mensen die hulp nodig hadden. Bij het Instituut voor Maatschappelijk Werk (IMW) in Gilze-Rijen bloeide ik weer helemaal op: ik bouwde een vertrouwensband op met cliënten, bood ze een luisterend oor en met kleine stappen zijn er mooie resultaten geboekt. De laatste tijd werkte ik mee in een pilot binnen de Toegang Tilburg. Helaas was ik meer in gesprek met hulpverleners dan met cliënten zelf. Dat gaat nu weer veranderen door bij Self te gaan werken.’

Ook aan de slag bij Self?
Wil jij samen met ons de zorgwereld op z’n kop zetten? Wij zijn benieuwd naar jouw visie op de toekomst van zorg! We willen als zorgorganisatie een bijdrage leveren aan een duurzaam, kwalitatief en modern zorgsysteem. Help jij ons daarbij? Dan drinken we graag een bak koffie!

Close
Go top