Exit

Aftellen richting pensioen? Dat laat organisatieadviseur, trainer, supervisor en coach Sjaak Bons aan andere zestigplussers over. Na een jarenlange samenwerking met Self op factuurbasis, kiest Sjaak nu voor een arbeidscontract. In gesprek met de oudste – en meest ervaren – zorgprofessional van Self. Sjaak: ‘De verbondenheid met Self was al groot, maar wordt door deze verandering nóg groter.’

 

Self vindt het belangrijk om een breed spectrum aan vaardigheden in huis te halen. Van gedragsdeskundigen en social workers tot administratieve toppers en visionairen. Sjaak heeft ruime ervaring in de wereld van ambulante begeleiding en is als adviseur en trainer al jaren betrokken bij de ontwikkeling van verschillende zorgorganisaties. Als adviseur volgt hij de ontwikkelingen van Self al bijna 3 jaar op de voet. Sjaak: “Tijdens de kennismaking met de directie, had ik al na enkele minuten door: dít is een fantastische club zorgprofessionals waar ik bij wil horen. Er heerste een dynamische sfeer. Het kantoor was een plek waar gebouwd werd, waar elke Self’er een fris idee had en zin had om er iets van te maken. Het deed mij denken aan de eerste jaren van mijn carrière waarin ik ook in dit soort teams met ambitieuze en gepassioneerde mensen werkte. Ik werd bij Self ingehuurd voor intervisie, trainingen en teambegeleiding en stond al snel bekend als ‘de man van de wandeling’. Ik maakte met de meeste Self’ers een wandeling en vroeg hen naar hun ontwikkeling, waar ze vandaan kwamen, wat ze in de toekomst ambieerden en hoe het werken bij Self beviel.”

Vast onderdeel binnen het team

2,5 jaar later had Sjaak weer een gesprek met de directie: deze keer om zijn toekomst bij Self te bespreken. Sjaak: “Mijn eerste vraag was: wat is jullie plan met mij, aangezien ik ook een jaartje ouder word? De directie heeft mij een heel mooi aanbod gedaan. Met de switch van zzp’er naar werknemer heb ik méér focus op minder onderwerpen. Er komt meer ruimte vrij om mijn ervaring en kennis in Self te stoppen. Ook voel ik mij verantwoordelijk om een mogelijke opvolger zo goed mogelijk in te werken. Maar dat kan nog járen duren! Self staat voor veel mensen bekend als organisatie waar jonge mannen tussen de 25 en 35 jaar oud werken. Ik ben trots dat ik nu – op mijn leeftijd – deel uit mag maken van zo’n jong en gedreven team. Daarnaast ben ik natuurlijk ook erg blij dat ik op positieve wijze bijdraag aan ons ideaalbeeld: het wegpoetsen van een chronische gebrek aan mannen in de zorg.”

Interesse in de aanpak van Sjaak, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op!

 

 

Close
Go top