Exit

Op 1 januari 2023 veranderde zorgorganisatie Self van vof naar stichting. Een stichting vraagt om goed toezicht op de gang van zaken en financiën. Belangrijke ontwikkelingen worden daarom afgestemd met toezichthouders. Wie zijn de leden van de Raad van Toezicht van Self? Maak kennis met Rob Haenen (ondernemer) en Theo Strijbos (bestuurder).

Betrokkenheid bij Self door RvT
Rob: “Vanaf de start van Self ben ik geïnteresseerd en betrokken geweest bij de organisatie. Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik met de bestuurders om tafel gegaan om te kijken hoe Self haar bedrijfsstructuur heeft georganiseerd en om deze te verbeteren. Tijdens deze gesprekken zijn we ook gestart met het inzoomen op de juridische structuur van de organisatie. Omdat de organisatie toen al flink aan het groeien was – en de risico’s daarmee groter werden voor een vof – zijn we gezamenlijk het traject ingegaan om de vof te veranderen naar een stichting.”
Theo: “Self is een organisatie naar mijn hart. Voordat Self een stichting werd, sparden de eigenaren en ik al regelmatig met elkaar. De groei die de organisatie in een korte tijd heeft doorgemaakt, heeft de eigenaren doen besluiten goed na te denken over andere structuren en hun eigen rol in het professionele spel.”

Een nieuwe zorgbeweging
Rob: “Self is naast een hard groeiende zorgorganisatie een soort nieuwe zorgbeweging die breed, maatschappelijk betrokken is. Daar wilde ik jaren geleden al graag onderdeel van uitmaken. Ik krijg veel energie van de verbeterstappen die ik samen met Self heb gezet. Mijn operationele werkzaamheden om processen bij Self te optimaliseren hielden mij in eerste instantie tegen om te solliciteren voor een functie als toezichthouder. Omdat de functie mij enorm aansprak, heb ik toch besloten om op de vacature te reageren en mijn operationele taken neer te leggen.
Theo: “In onze rol als toezichthouder tasten we de risico’s af en brengen we kansen in kaart bij nieuwe ontwikkelingen. Hoe we dat doen? Op een professionele manier sparren met het bestuur om te kijken of aan alles gedacht is bij deze nieuwe stappen. Vanuit mijn ervaring met (jeugd)zorg en vanuit mijn kennis en ervaring binnen organisaties, vind ik het geweldig om Self te helpen bij het maatschappelijk verantwoord vormgeven van hun activiteiten.”

Over Rob Haenen
Rob richtte 12,5 jaar geleden het bedrijf Smarter op om ondernemers te ontzorgen op het gebied van randzaken, zoals ICT, juridische zaken en finance. Rob: “Wat ik vaak doe, is sparren met ondernemers om te kijken waar verbeteringen nodig zijn om deze randzaken goed op de rit te houden of te krijgen. Met de ambitie ondernemers zoveel mogelijk te laten doen waar ze goed in zijn.”

Over Theo Strijbos
Theo Strijbos heeft een rijke ervaring aan verschillende bestuursfuncties. Hij loopt graag hard, houdt van actieve vakanties en brouwt bier met zijn zoon en schoonzonen. Theo: “Het bier dat wij brouwen wordt steeds beter, maar vooral: de kwaliteit is stabiel. Het is eigenlijk net als bij een groeiende organisatie: Naarmate je meer weet, weet je dat je minder weet.”

Meer informatie? Neem dan contact op via: info@selfdoenwatwerkt.nl.

Close
Go top