Exit

Dit zijn Joris, Romee en Fons. Alle drie hebben ze een achtergrond in de sport én wonen ze in Eindhoven en omstreken. Zij begeleiden nu de eerste Eindhovense klanten en zetten daarmee grote stappen op nieuw grondgebied. En dat is mooi, want ook hier is er vraag naar de specialistische zorg die Self levert.

Joris werkt deze zomer twee jaar bij Self. Het sfeertje vond hij meteen tof. “Gezellig, een beetje ruw, maar inhoudelijk sterk en áltijd klantgericht.” Fons kwam daar al gauw bij. Hij krijgt bij Self alle ruimte om zich te ontwikkelen. Zo start hij binnenkort met een opleiding psychomotorische therapie (PMT). “Heel mooi, dat dat hier kan.” Voor Romee was het vooral de vrijheid, die haar aansprak. “Laatst ging ik met een klant naar de sportschool. Samen sporten, tegen grenzen aanlopen, daarover praten. Ik krijg er de ruimte voor.”

Steeds meer klanten in Eindhoven
Ze werken alle drie in Tilburg. Maar sinds kort hebben ze ook klanten in Eindhoven. En die komen er steeds meer. Joris: “Je krijgt pas ruimte als je een case afrondt. Dan kunnen we in Eindhoven weer een extra iemand helpen. Zo verschuift ons werk steeds meer van Tilburg naar Eindhoven.”

Een zachte landing
“Self staat wel, in grote delen van Brabant”, vertelt Fons. “Het DNA is bekend. Maar in Eindhoven nog niet. Het voelt als een grote verantwoordelijkheid om het Self-DNA in Eindhoven zacht te laten landen. Joris vult aan: “De klanten moeten een goede indruk krijgen, maar ook de organisaties waarmee we samenwerken. WIJeindhoven bijvoorbeeld, en Combinatie Jeugdzorg, die daar de verwijzer is. Tot nu toe lukt dat heel goed, en verloopt de samenwerking soepel. Heel fijn. Al hebben we daar nog geen locatie …”

Een plek om van te dromen
Alle drie dromen ze van een locatie voor Self in Eindhoven. “Professioneel, maar wel gezellig”, denkt Romee hardop. “Met volop ruimte om te sporten, of om een gesprek te hebben met de ouders erbij, zodat je er ook echt alles uit haalt met je klant.” Het liefst midden in het centrum, zegt Joris. “Lastig om te realiseren misschien, maar hé, het is een droom!”

Nog een droom: een groot netwerk
Fons: “Het zou mooi zijn, als ze in Eindhoven ook niet meer om Self heen kunnen.” Nieuwe samenwerkingen zijn daarom zeer welkom, niet alleen op sportgebied. Want sport is één manier om contact te maken, maar de persoon die hulp nodig heeft, staat bij Self centraal. Dus als bij iemand iets anders nodig is, doen we dát. Wat je daarvoor nodig hebt, is een divers team. Daar letten we dus op bij het uitbreiden van dit team in Eindhoven. Bijvoorbeeld door een mix te maken van jong en oud. Van collega’s die elkaar helpen om scherp te blijven. Die er samen voor zorgen dat jongeren en jongvolwassenen in hun eigen omgeving vooruitkomen.

De deur staat open
Dat treft. Want na de zomer gaan er meer collega’s naar Eindhoven. Zo kunnen ze straks meer klanten helpen én werken aan hun dromen. Ondertussen staat de deur open voor nieuw Eindhovens talent. Dus werk jij in de zorg of zou je dat willen? En ben je niet op de kast te krijgen, behalve letterlijk voor zo’n soort foto? Kom dan langs voor een bak koffie of thee!

 

Close
Go top