Exit

Als zorgaanbieder is het van belang om overzicht te houden over alle behandelcasussen waar onze zorgprofessionals zich mee bezig houden. Self’er Marleen Baeten (regiebehandelaar) vindt het belangrijk om zorgprofessionals nóg bewuster te maken in hun werk, zodat de behandeldoelen behaald worden die opgesteld zijn voor en door een klant. Maak kennis met Marleen! 

Jonge functie
De functie van regiebehandelaar bij Self is jong. Marleen: “Wat kan je van een regiebehandelaar verwachten? Dat was een vraag binnen de organisatie die kortgeleden nog werd gesteld. Inmiddels hebben we met de andere regiebehandelaars een paar goede stappen gezet. Daardoor weten de zorgprofessionals nu wanneer ze met ons – de regiebehandelaars – kunnen schakelen en wat onze rol is in een zorgtraject. Dat helpt al enorm.”

Regiebehandelaar bij Self
Wat houdt die functie van regiebehandelaar dan precies in bij Self? Marleen: “Met onder andere regiebehandelaars ben ik bezig om alle processen goed neer te zetten. Self groeit hard, waardoor het nóg belangrijker is dat we meer structuur krijgen en een betere richting geven aan de zorgroute van een klant. Als regiebehandelaar ben ik betrokken vanaf de intake en bij de verschillende evaluatiemomenten. Deze verschillende overlegmomenten zijn van belang om een goed beeld te krijgen van casussen en om tussentijds mogelijk doelen bij te stellen. Als regiebehandelaar hang je ‘boven’ de casus om de zorgsituatie te beoordelen en de behandeldoelen te monitoren. Een zorgprofessional die midden in een casus zit heeft soms blinde vlekken, omdat diegene – begrijpelijk – diep in de situatie zit en niet altijd meer goed weet te beoordelen wat een klant nodig heeft. Als regiebehandelaar ben je altijd beschikbaar om even te sparren.”

Informele en open organisatie
Een goede eerste indruk maakt het verschil. Marleen was gelijk positief over Self: “De no-nonsense-mentaliteit, het gewoon doen, de korte lijntjes, het niet lullen maar poetsen én de actiegerichte manier van aanpak, sprak mij meteen aan. Belangrijke kernwaarden van Self, zoals open en transparant zijn, voelde ik meteen tijdens mijn eerste gesprek. Alle woorden die op de website staan kloppen met hoe collega’s met elkaar omgaan en hoe klanten worden begeleid. Dat was voor mij de trigger om vol voor Self te gaan! Kwetsbaar en open kunnen zijn, is voor mij heel belangrijk, zowel op privé als op professioneel vlak.”

Interesse in de aanpak van Marleen, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op!

 

Close
Go top