Exit

Self groeit en is zich bewust van de valkuilen van een groeiende zorgorganisatie die zich stevig doorontwikkeld. Sjaak Bons (coach) adviseert, begeleidt en traint de mannen van Self om de professionele vooruitgang in goede banen te leiden.

 

 

Sjaak Bons staat bij Self bekend als ‘de man van de wandeling’. Hij maakte met de meeste Self’ers een wandeling en vroeg hen naar hun ontwikkeling, waar ze vandaan komen, wat ze in de toekomst ambiëren en hoe het werken bij Self bevalt.

Verschillende soorten mannelijkheid
Sjaak heeft een ruime ervaring in de wereld van ambulante begeleiding en is als adviseur en trainer al jaren betrokken bij de ontwikkeling van verschillende zorgorganisaties. Sjaak: “Tijdens deze gesprekken herkende ik veel van mijn eigen levens- en loopbaanverhaal: Self biedt intuitieve begeleiding en een gezonde dosis mannelijkheid in de zorg. Deze mannen stralen vertrouwen uit en zoeken actief naar oplossingen. Dit is de rode draad in hun manier van begeleiden: doen wat werkt en doen wat nodig is.”

Trots en verbonden
Als team zijn we trots op de jonge, dynamische zorgorganisatie die we hebben neergezet. Het continueren van de zorg is – in coronatijd – nu het belangrijkste: “Iedereen voelt zich betrokken bij hoe de organisatie vorm en inhoud krijgt tijdens deze ingewikkelde coronaperiode. Binnen alle beperkingen voelt men zich verbonden op de manier waarop gewerkt wordt aan de zorg, begeleiding en aandacht voor de kwetsbare doelgroep die Self bedient.”

Methodisch werken
Bij Self staan we ons mannetje: resultaatgericht werken is onze drijfveer. Maar naast ‘doen’, is ‘denken’ ook belangrijk. Het is onze ambitie om te ontwikkelen op het gebied van methodische- en systeemtheoretische kennis. Sjaak: “De 1-op-1 begeleiding is erg goed, maar Self gaat ook in gesprek met ouders, scholen en andere organisaties. Dat levert een heel andere dynamiek op. Self heeft mij daarom gevraagd een training te ontwikkelen: in meerdere dagdelen ga ik de mannen van Self aanvullende methodische kennis bijbrengen.”

Groei
Als zorgorganisatie zien we dat de groei van veel aanbieders van ambulante zorg een voorsprong pakt op de inhoudelijke ontwikkeling. Dat willen we voorkomen. Sjaak: “Een goede organisatiestructuur is erg belangrijk: de juiste teamleiders, vaste intervisiemomenten, het betrekken van een gedragswetenschapper of het inschakelen van iemand met methodische kennis. Hiermee wordt voorkomen dat een zorgorganisatie met hun medewerkers in ‘zuurstofnood’ komt en dat ze de groei van hun mooie zorgorganisatie kunnen bijbenen.”

Werken bij Self?
We willen als zorgorganisatie een bijdrage leveren aan een duurzaam, kwalitatief en modern zorgsysteem. Help jij ons groeien? Neem contact met ons op!

Close
Go top