Exit

Self’er Stefan Boeije begeleidt sinds december onze cliënten in de regio Breda. De nuchtere Zeeuw heeft genoeg werkervaring met jongeren: hij werkte namelijk jarenlang met jonge vluchtelingen. Wat zijn de grote verschillen met zijn huidige werk?

“Is dit niet iets voor jou?”
Een oud-collega tipte Stefan over de openstaande vacatures bij Self. Stefan: “Het klonk erg goed: een hele andere tak van sport. Voor mij is deze job erg wennen, want ik had nog niet eerder met Nederlanders gewerkt. Voordat ik bij Self terechtkwam, heb ik vijf jaar met vluchtelingen en asielzoekers gewerkt. Het begeleiden van alleenstaande jongeren in groepsverband vond ik erg gaaf. Het vertrouwen opbouwen met deze jongeren was een uitdaging. Inleven in een andere cultuur kan alleen als je de bril van je eigen cultuur volledig af kan zetten. Die basis neem ik mee naar mijn werk voor Self. Mijn Zeeuwse nuchterheid bepaalt mijn werkwijze.”

No-nonsense houding
Hoe past Stefan de visie van Self toe in zijn dagelijkse werk? Stefan: “Voorheen werkte ik vooral met jongeren in groepsverband en bij Self richt ik mij meer op het individu. Ik bouw aan onze cliënt-coach-relatie: daarbij vertrouw ik op mijn eigen ervaring en no-nonsense houding. Je kan honderd methodieken toepassen, maar als je geen relatie hebt opgebouwd maakt geen enkele aanpak het verschil.”
Stefan vervolgt: “Ik ben blij dat ik die relatie met de cliënt opnieuw centraal staat in mijn werk. Ik geloof dat je door de verbinding aan te gaan, samen dingen kunt ondernemen en bereiken. De visie ‘Self doen wat werkt’ past erg goed bij mijn eigen werkwijze: ook in mijn vorige baan stond ik er zo in.”

Het voordeel van een jonge organisatie
Als jonge zorgorganisatie wil Self het écht anders doen. Stefan: “Ik heb het gevoel dat er echt iets gedaan wordt met mijn inbreng. Bij Self luisteren we naar elkaar en proberen we de hulp die we bieden iedere dag te verbeteren. Dat ‘luisterend oor’ op de werkvloer is heel belangrijk: als zorgprofessionals zien wij immers wat er op de werkvloer speelt en wat er verbeterd kan worden.”

Interesse in de aanpak van Stefan, heb je een zorgvraag of wil jij aan de slag bij Self? Neem contact met ons op.

Close
Go top