Exit

Bij KICK stomen onze zorgprofessionals elke dag vroegtijdige schoolverlaters klaar om terug te keren naar school. Wie zijn de gezichten achter KICK? We stellen ze graag aan je voor! Deze keer maak je kennis met KICK-begeleider Devonn Nootenboom.

Devonn: “Om het zacht uit te drukken, was ik zelf een KICK-jongere. Ik was een echte boef; ik had problemen met justitie en kon niet omgaan met autoriteit. Verantwoordelijkheid voor mijn daden voelde ik niet én ik had een agressieprobleem, dus ik weet als geen ander hoe het is om een van die jongeren te zijn. Ik was altijd al een sportieve en intelligente jongen, alleen werd dat ondergesneeuwd door mijn eigen negatieve gedrag.”

Mijn stagebegeleider keek voorbij het boefje
“Via een snuffelstage ben ik bij Grote Broer – een onderdeel van KICK – terechtgekomen. Ik werkte daar met jongeren die ook op zoek waren naar aansluiting. Ik merkte dat ik ze die kon geven. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn kracht te staan. Dat gevoel was echt nieuw voor mij. Op dat moment wist ik: ik wil verder in het jongerenwerk én ik wil er opleiding voor volgen: Sociaal Cultureel Werk. Mijn stagebegeleider keek voorbij het boefje. Het ging hem niet om wat ik in het verleden had gedaan, ging hem om wie er nú tegenover hem zat: een jongen met een goed hart, die talent heeft voor jongerenwerk. Dat was zó’n verademing voor mij. Vanuit daar kwam ik privé en op werkgebied in een steeds betere flow.”

Werken bij KICK
“Als laatste stageplek kwam ik bij KICK terecht. Daar viel ik met mijn neus in de boter. Het was de ultieme combinatie van kickboksen – wat ik zelf ook heb gedaan – en de doelgroep, waar ik meteen aansluiting vond! Destijds had je een HBO-papiertje nodig om bij KICK te blijven werken, dus heb ik de afgelopen jaren op andere plekken werkervaring opgedaan. Tot ik ruim twee jaar geleden een belletje kreeg: of ik terug wilde komen.

Rauw en informeel, maar altijd professioneel
De dynamiek is hier heel goed, dat is belangrijk voor mij. We zijn open en eerlijk naar elkaar en we veroordelen niet. Bij KICK werken voornamelijk ervaringsdeskundigen, daardoor voel ik mezelf sneller gehoord, gezien en begrepen. Ook naar de jongeren toe werkt dat door, het is hier rauw en informeel, maar altijd professioneel. Ik ben ook die boef geweest en tegelijkertijd ben ik hét voorbeeld van hoe je het hele zooitje kan omdraaien. Het maakt niet uit wat je hebt gedaan, het gaat erom hoe je je toekomst invult. Als het voor mij kan, kan het voor jou ook; vanuit die gedachte probeer ik altijd te werken. Ik ben heel blij met de nazorg die we nu kunnen geven. Het is heel fijn als iemand een vinger aan de pols houdt. Juist in die nazorg zit veel winst!”

Benieuwd naar de werkwijze van Devonn bij KICK? Neem contact op met Devonn via Devonn@selfdoenwatwerkt.nl

Close
Go top