Exit

Self heeft er sinds enkele maanden twee teamleiders bij. Benjamin van Wanrooij (regio Breda) en Ferdi Oudewaal (regio Den Bosch). Beide mannen zijn bij Self gestart als ambulant begeleider en doorgegroeid naar deze nieuwe functie. Hoe pakken ze hun nieuwe rol aan?

Benjamin: “Als ambulant begeleider heb ik in het eerste jaar veel geleerd en had ik vrij snel door wat belangrijk is binnen het vak. Voor mij is dat de manier van contact maken met klanten en het werken aan doeIen. Voor jezelf en voor klanten. In regio Breda is het team in één jaar tijd gegroeid van vier naar bijna vijftien collega’s. Door deze groei was het wenselijk om nog een teamleider aan te trekken. Self zag mij binnen deze rol, waardoor ik na ben gaan denken om op deze functie te solliciteren. Dat heb ik gedaan, omdat dit aansloot bij mijn ambities. Mijn team richt zich op WBO-noord, met daarin de gemeentes Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout.”

Ferdi: “Anderhalf jaar geleden ben ik als ambulant begeleider bij Self gestart in Tilburg. Met in het achterhoofd: Self gaat haar diensten ook in Den Bosch aanbieden waar ik een belangrijke rol in wil gaan spelen. Elke casus die in die regio werd aangenomen werd aan mij toegewezen. Ik ben een opleidingstraject gestart om teamleider te worden, omdat ik stappen wilde zetten in mijn zorgcarrière. Mijn team focust zich op Den Bosch, Oss, Uden en Boxtel. Benjamin heeft zijn roots in regio Breda en ik in regio Den Bosch. We maken in ons vak handig gebruik van ons netwerk en weten samen met onze teams de plekken te vinden die voor klanten belangrijk zijn.”

Van begeleider naar teamleider
Benjamin: “Vanaf dag één dat ik teamleider ben, sta ik meteen ‘aan’. Collega’s wisten mij meteen te vinden, om vragen te stellen over ons urensysteem of uitdagingen in een casus te bespreken. Waarbij ik als directe collega meer aan het sparren was over een casus, check ik nu als teamleider of collega’s zich prettig voelen bij een gekozen aanpak. Voor mij was het een echte opsteker dat ik meteen gevonden werd: dat gaf vertrouwen!”

Ferdi vult aan: “Als directe collega gaf ik tips en tricks over casussen. Als teamleider adviseer ik op een andere manier, waarbij ik meer verantwoordelijkheid voel richting collega’s, mezelf en de organisatie. In mijn nieuwe rol coach ik collega’s en probeer ik een goed beeld te krijgen van wat zij nodig hebben en wat ervoor nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Een andere, belangrijke taak van een teamleider is om de juiste match maken tussen collega’s en klanten.”

Samen Self op de kaart krijgen
Ferdi: “De grootste uitdaging voor ons jonge, nieuwe team is om Self in regio Den Bosch net zo op de kaart krijgen als in Tilburg. We zijn goed op weg, maar nog niet iedereen weet dat wanneer Self zorg aanbiedt er het maximale uit wordt gehaald. Voor mij ligt daar een rol, aansturing vanuit de kernwaarden, missie en visie van Self. Zo krijgen mijn collega’s de ‘Self doen wat werkt’-methode in de vingers en komt het bij de klant terecht. Op die manier kunnen we blijven groeien als onderscheidende zorgverlener.”

Kansen krijgen en pakken
Ferdi: “Self kijkt, in tegenstelling tot andere zorgorganisaties, heel goed naar de kwaliteiten en krachten van het personeel en hoe die maximaal te benutten. Dat vraagt natuurlijk ook iets van collega’s met de ambitie om door te groeien binnen de organisatie.”

Benjamin: “Self is een organisatie waar je veel kansen krijgt. Meer dan bij andere, grote organisaties. Je krijgt de kans om veel te leren én de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Daar zijn wij een mooi voorbeeld van!”

Close
Go top